Лари Бийл: Тийноватор ни събира в един нов свят – света на “ДА!”

Приветстващо слово от Лари Бийл към участниците в Тийноватор 5.

За последните две години и половина, докато пандемията от Ковид диктуваше как да живеем животите си, фокусът ни падаше върху нещата, които не можехме да правим:

  • Да не се събираме в големи групи;
  • Да не забравяме да носим маска;
  • Да не забравяме да си мием ръцете.

Много от нещата, на които се наслаждавахме преди – рутинните дейности от ежедневието – ни бяха отказани. Личното удовлетворение даде път на безпокойството, докато се адаптирахме към правилата на новия свят – такъв, какъвто никога не сме го преживявали – светa на “НЕ!”.

Но днес Тийноватор ни е събрал, за да отпразнуваме началото на един нов свят – света на “ДА!”

  • ДА, мислете извън рамките!
  • ДА, правете това, което искате да правите!
  • ДА, ако не харесвате света днес, създайте различен свят… Вашия свят!

Тийноватор е свързан изцяло с иновациите. А да бъдете ИНОВАТИВНИ означава да се ОСВОБОДИТЕ от ограниченията на това, което не знаете, и да се запознаете с НОВИТЕ ДЪЛБИНИ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ:

  • светове, които ВИЕ създавате и изследвате;
  • светове, които ви позволяват да пренареждате фактите – като кубче на Рубик – така че да се срещнете с реалността, която ВИЕ искате да преживеете;
  • светове, които въплъщават ценностите и стремежите, на които ВИЕ се възхищавате.

И няма да навлезете в тази вселена сами! За да станете иновативни и да придобиете нагласата на предприемачи, вие трябва да привлечете приятели, които мислят като вас и с тях да споделите преживяването. Но запомнете – “съмишленици” не означава всички да мислят еднакво или да бъдат ваши копия.

Като членове на екип, вие ще бъдете обединени от обща цел, но няма да сте с еднакви знания, житейски опит или поведения. Разнообразието, различието и липсата на предубеденост могат да бъдат уникалните елементи, които да превърнат предприемаческия проект в успех. Приятелствата, обединени около обща цел, са приятелства, които остават.

Вероятно най-важният “съжител” в новия ви свят ще бъдат менторите – упълномощените да предлагат “учене чрез преживяване”, спрямо учебната програма на Тийноватор, разбирайки предизвикателствата, пред които ще се изправите, докато следвате мечтите си и окуражавайки ви, докато ги превъзмогвате. 

Какви късметлии сте вие учениците, които имате достъп до такива източници на опит! Идеите, които създавате и следвате, могат да бъдат забравени скоро след като Тийноватор приключи, но личните взаимоотношения с хората, към които сте изградили уважение и възхищение, ще останат завинаги.

Като ученици в тазгодишната програма на Тийноватор, възхищавам се на страстта и отдадеността ви, които ви съпровождат по този път на иновации и предприемачество. И нека вашата страст ви мотивира – така, както моята е мотивирала мен – за да не връщате никога в света на “НЕ!”!