За Тийноватор

Тийноватор се реализира пилотно в България от учебната 2018-2019 година, когато в програмата участват общо 50 ученици от четири столични училища. За пет години расте с повече от десет пъти и в учебната 2022-2023 година участват близо 650 ученици от 33 български града и 80 ментори – предприемачи от всички сфери на бизнеса. 

Тийноватор свързва екипи от 10 ученици (в 10. и 11. клас)  с по двама ментори предприемачи, които в продължение на девет месеца им помагат да развиват меките си умения, като работа в екип, адаптивност, презентиране, управление на времето, както и да стартитират собствен бизнес.

Тийноватор е базиран на учене през практика и е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците. В края на учебната година екипите представят първите си стартъп компании пред жури от инвеститори и това е техният старт в света на бизнеса.

Срещите между менторите и учениците са ежеседмични, в продължение на една учебна година, и се движат по специално разработена програма от теми, благодарение на която учениците да се научат как се прави бизнес от “А до Я”, как се работи в екип и как се презентира пред инвеститори.

Програмата е безплатна, с което дава равен достъп до предприемачеството на всички младежи в тази възраст. С това допринася за повече подговени отрано кадри за пазара на работна ръка и е инвестиция в бъдещето на икономиката на страната.

Тийноватор се реализира с подкрепата на Фондация Америка за България и Българският Център по Предприемачество

Супер партньори на Тийноватор 5 са UniCredit Bulbank, Kaufland, PostScriptum. Партньори на Тийноватор 5 са UpdataOne, LimeChain, Phone Arena, Sofia Tech Park, Американски университет в България, Endeavor, Фонд на фондовете, Агенция за насърчаване на МСП

Програма “Тийноватор” се реализира с подкрепата на МОН и РУО-София.