Яна Петрова – София

Яна е завършила Журналистика и комуникации, но страстта ѝ към добрата храна и готвенето като споделено изживяване я водят до създаването на CoKitchen преди 7 години – мястото, на което мотивирани непрофесионални готвачи могат почасово да готвят за други хора с подбрани продукти. Бизнесът подкрепя също малките местни производители и “спасява” продукти с изтичащ срок на годност.
Яна има дългогодишен опит в сферата на маркетинга и организацията на събития. Смята за свой най-голям успех това, че в годините на битки е съхранила непримиримостта си към нечестностите и не вярва в провалите като нещо различно от поредни уроци.

Ментор в София.

 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Отделни личности, които са успявали да бъдат ръководени единствено и само от принципите си, независимо от неудобството, което това създава.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Постоянство и устойчивост, (само)анализ и екип със споделени ценности.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Ако силно вярват в идеите си, да минават през трудностите с рационална увереност. Тях ще ги има винаги, но само без да бързаш и без да спираш, ще стигнеш устойчиво до целта си.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Непримиримост към остарелите авторитети и доживотно живо любопитство.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

За да разкажа за собствените си уроци, вярвайки, че през разказите често намираме пропуснати неща, но и да не застивам на едно място, смятайки себе си за единствен източник на знания и опит.