Тихомир Иванов – онлайн клуб Казанлък

Тихомир има дългогодишен опит в сферата на образованието и бизнеса – съосновател е на Център за езици и култура Парт тайм. Развива обучителните програми за възрастни и за компании.
През 2020 година създава авторска учебна система за ускорено учене на английски език, с която ученето е два пъти по-бързо и по-ефективно спрямо стандартните курсове.
Освен с преподаване, Тихомир се е занимава професионално и с маркетинг и продажби, човешки ресурси, медии, фотография, графичен дизайн и създаване на уебсайтове. За него да помага, обучава и вдъхновява е в ценностната му система.

Ментор в Казанлък (онлайн). Базиран в София.

 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Мотивацията и амбицията ми, които са достатъчно дълбоки, за да продължавам, въпреки трудностите; семейството ми, което е част от тази мотивация и също така ме подкрепя; успешните хора, на които съм видял и човешката (уязвимата) страна, а не само успехите.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Силна, фундаментална за мотивация, която да помага да не се отказваш, когато е трудно; хора, с които да развиваш идеята; добра преценка относно тайминга за реализиране на идеята и мястото ѝ на пазара (product-market fit).

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Всичко, което ми се иска да се преподаваше в училище. 

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик?

Умения за създаване на истории; презентационни умения; практическа математика; критично мислене; решаване на проблеми; работа в екип; опознаване на реалния свят; важността на грижата за себе си – лично здраве, спорт, навици.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

За мен е важно да помагам на другите, да споделям знанията и опита си и да допринасям за общността, в която живеем.