Стан Кристоф – София

Стан Кристоф

Представи се в 5 изречения

Казвам се Стан Кристоф. Бих се представил по следния начин:

  • обичам да задавам визията и посоката на развитие;
  • опитвам се да поддържам баланса във всичко, което правя;
  • занимавам се с разнообразни и динамични неща които помагат на хората и разрешават проблеми;
  • намирам решения и действам;
  • информирам се постоянно за нещата, които ме интересуват; тъй като информацията и знанието се променят много динамично
  • обичам да проучвам различни индустрии и пазари.

Голяма част от професионалния ми път е в САЩ. Бях част от екипа на Paramount Pictures в Холивуд и още редица световноизвестни компании в различни области като Infiniti и MCI. Основател съм на редица онлайн платформи за електронна търговия в сферата на модата и облеклото, спортни стоки и аксесоари, както и детски стоки; създател съм на собствени брандове и бях отговорен за дистрибуцията на тези продукти в централна и източна Европа. В своя пик компаниите, които управлявах бяха достигнали до дистрибуция на 16 пазара в Европа със съпътстващи клиентско обслужване, локални маркетинг политики и локализация, ценообразуване, дистрибуция и доставка до крайния клиент.

Тези бизнес платформи се превърнаха в едни най-бързо растящите бизнеси за онлайн търговия в Централна и Източна Европа, с повече от 1 милион клиенти. Дълго време преди това се занимавах с управление на строителен холдинг, както и една от първите онлайн/офлайн финансови институции. Имам още редица успешни и неуспешни бизнес идеи, като опитът остава незаменим. След като обиколих половината свят, натрупах много опит, приятелства и контакти, се върнах в България.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Филмовата индустрия, строителство (жилищно и бизнес), финанси, Е-търговия, дигитален маркетинг, публично говорене, преговори, счетоводство, здравеопазване.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Не бих могъл точно да определя коя е най-добрата ми идея, но със сигурност мога да определя проектите ми, свързани със строителство и инвестиции като най-успешни, проектите ми в Е-търговията като хоби /което правех с максимална енергия/, а публичното говорене – като истинска страст.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Здравословния начин на живот и хранене, както и спорта.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Определено обмислено представяне и планиране, финансиране, готини хора, SWOT анализ и добър маркетинг.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Как да намерят и управляват правилните хора: мениджмънт

Защо тази програма е важна?

Ще го обясня с метафора. Това е като игра на „Монополи“ – в края на играта всички фигури отиват обратно в кутията. Смисълът е да научиш някого да прави нещата сам, а не да го правиш вместо него.