Маргарита Петрунова

Казвам се Маргарита, по природа и душа съм любопитна и може би затова обожавам работата си, която в ежедневен план се изразява в комуникация с хора – научаване на нови истории, бизнеси, процеси, идеи. На HR език съм специалист по изграждане и развитие на работодателска марка, привличане и задържане на служители, треньор и уъркшоп фасилитатор. Чрез всички тези дейности се чувствам изключително удовлетворена професионално, а практиката по кариерното ориентиране и консултиране е моя лична кауза. В последните 6 години съм в ролята на предприемач, съосновател на IdeaDrive –  консултантска компания,  в която помагаме на HR-и и мениджъри да създадат положително преживяване за своите служители, да ги развиват личностно и професионално, да ги правят щастливи и ефективни, да покажат историите им.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Човешки ресурси, Маркетинг и комуникации, Изграждане на работодателски бранд, Бизнес развитие

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

IdeaDrive – появи се като естествено продължение на професионалния ми път до онзи момент.

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?

Преплитането на интуиция, пазарна нужда и ценностна система при мен е катализатор за бизнес начинания. Не винаги ми стигат силите да ги реализирам обаче – много дини под една мишница не става:).

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Правилния момент и правилните хора, с които да ги реализираш. Работа, търпение и доза късмет, може би:).

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Правилна самооценка, умения да се представят добре, фокусираност, упоритост. 

Защо тази програма е важна?

Защото може да постигне различни цели – освен, че ще предадем на тийнейджърите знания за това как да станат предприемачи, всъщност ще ги подготвим за реалния живот – ще им помогнем да открият и развият силните си страни, да се ориентират професионално, да развият важни умения за справяне с различни ситуации.