Лъчезар Йорданов – София

Лъчезар Йорданов е на 24 години, социален предприемач и частен музикален педагог. Работи в сферата на висшето образование и младежките организации. Студент е по Комуникации и физична електроника.

Коя е първата идея, която превърна в бизнес/предприемаческо начинание?

StudyHub – първата денонощна библиотека в Студентски град, а и в България. Проект, който изискваше много усилия и около 2 години работа до момента, в който отвори врати за пръв път. StudyHub е отворен денонощно за студенти от всички университети срещу такса, използваща се за поддръжка и подобрение на помещението. Основната цел на проекта е да даде удобството за учене и работа, от което студентите се нуждаят.

Личност или мото, което те вдъхновява за бизнес / предприемачески начинания?

Без действия, знанието е безсмислено.

Кое е абсолютно необходимото качество за успешно реализиране на идеите в бизнес?

Двете най-важни качества са упоритост и вяра в идеята и екипа до теб.

Кое е предимството на работата в екип пред самостоятелната?

Колкото и да смята човек, че работи по-добре сам, малцина са тези, които успяват да направят нещо сами. Зад всяка велика идея стои не личност, а екип. Екипът дава възможността за широк поглед над всеки проблем и дискусия на различни мнения по наложащите въпроси. По този начин екипът стига до решения, каквито индивидуалния индивид в повечето случаи не би могъл да възпроизведе сам.

Как си почиваш?

В свободното си време обичам да си почивам с моето хоби, което с годините успя да се превърне и в нещо повече – музиката.

Кое е умението, което искаш да предадеш на учениците в Тийноватор?

Искам да им предам, че пътят е ужасно тежък и щом стъпиш на него, осъзнаваш, че не знаеш абсолютно нищо. Но ако имаш мотивацията и идея в главата си, която истински искаш да просъществува, тежкият път става приятно приключение, а незнанието постепенно се превръща в нови идея и знание.

Какво очакваш от приключението Тийноватор?

Работата ми извън StudyHub ме е срещнала с доста тийнейджъри през последните години. Очаквам да се срещна с още много, да виждам все същият хъс в очите им и заедно да успеем да зародим техните бъдещи предприемачески идеи.