Красимира Масларова – София

Аз съм Красимира Славкова Масларова, на 38 години съм и се чувствам на 18. Занимавам се с продуктово развитие, маркетинг и проектен мениджмънт. Имам образование по маркетинг, педагогика и филмово изкуство и пак маркетинг, мениджмънт и бизнес развитие.

Коя е първата идея, която превърна в бизнес/предприемаческо начинание?

Онлайн магазин за декоративни стикери за стена, когато все още не бяха толкова разпространени и в България. Хрумна ми, потърсих информация в интернет, видях хубави реализации във Франция, откъдето се е зародила идеята първоначално, и се ентусиазирах.

Личност или мото, което те вдъхновява за бизнес / предприемачески начинания?

Най-много ми допадат изказвания и  мнения на Стив Джобс, но като че ли не е само една личността, от която съм черпила вдъхновение във времето.

Една фраза, която съм запомнила и в последните години си повтарям често „Ако чуваш глас, който ти казва: „Не можеш да рисуваш”, то рисувай все повече и повече, докато не го заглушиш и не изчезне“ Ван Гог.

Кое е абсолютно необходимото качество за успешно реализиране на идеите в бизнес?

Постоянството. Преди изпитите в седми клас една учителка по български език ми казваше „Бързай бавно.“. Тогава не го разбирах и ме дразнеше, но в последствие на няколко момента в живота ми, сякаш от само себе си фразата изплуваше в съзнанието ми. Трябва наистина да се не отклоняваш и да не забравяш целта си, независимо от премеждията. Разбира се, това не означава да не се правят промени по пътя и не де не се преосмислят някои неща, но трябва всеки ден, дори с една  крачка да се приближаваш към мечтата.

Кое е предимството на работата в екип пред самостоятелната?

Вдъхновението, идеите, които изкристализират, когато се обсъждат, споделената енергия и чувството, че си полезен.

Как си почиваш?

В последно време с обмисляне и работа върху различен продукт или услуга, от основния върху, който работя. Така често ми хрумват нови идеи, което ме зарежда и ми дава нов тласък или пък е повод да навлезна в съвсем различна сфера и да науча много нови и различни неща, което от своя страна е повод за нови контакти и интересни разговори. И все пак не мисля, че това е общовалидно работещо решение. Качествената почивка е от изключително значение за качествената и ефективна работа.

Кое е умението, което искаш да предадеш на учениците в Тийноватор?

Да бъдат верни на себе си (разбира се не безразсъдно) и да не се отказват. Да търсят постоянно развитие и да не остаряват. Надявам се да чуят неща, които да запомнят и приложат в успешния си живот занапред.

Какво очакваш от приключението Тийноватор?

Взаимност в обмена на знания. Очаквам тийнейджърите да ме научат на нови неща също.