Емил Стойновски – София

Емил пише първата си програма в 5. клас, а на 16 години започва да работи след училище като програмист, което определя посоката му за следващите повече от 20 години.
На 27 стартира първия си самостоятелен проект с приятел – телеком интегратор и доставчик на телеком оборудване. Следващото начинание се появява като продължение на предходното и 5 години по-късно участва в създаването на нов проект за видео стрийминг услуга. Управлява и развива най-голямата телевизия за българи в чужбина (Neterra.TV) в периода 2017 до 2021 година.
В момента професионалният му път следва крипто и всичко свързано с Web3 света – разработва информационен портал за по-лесно ориентиране в Crypto с планиран старт в началото на 2023.
Според него Тийноватор е прекрасна възможност за смесване на световете на менторите и учениците и дава много добър резултат.

Ментор в София.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Вдъхновението идва, когато знаеш, че можеш да направиш нещо, с което да помогнеш на хората, а удовлетворението – когато хората са щастливи от това което си им дал.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Да можеш да си част от екип. Да направиш план и да си последователен, да си готов за промени и да можеш бързо да се адаптираш към тях.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Работа в екип и разрешаване на проблеми като част от екип.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Заради младите хора. Възможността да учим един от друг и да комбинираме знания, умения, желание и ентусиазъм за постигането на общи цели.