Галин Димитров – Варна

Представи се в 5 изречения

Казвам се Галин Димитров. През 1996 година стартирах първия си бизнес и 1997 година съосновах Кагами ООД – компания за търговия с компютърна техника и софтуерни решения. 1999 година инвестирах и съосновах Синера БГ ООД – софтуерна компания, която се развива в интернет услугите, като по-известни са сайт за запознанства Elmaz.com, мрежа за съученици Atol.bg и електронна търговия за книги, бижута и др.

От 2004 година съм инвеститор и съосновател на АМАМ БГ ООД, платформа за доставка на храна. От 2006 година съм сменил няколко поприща, като съм участвал в няколко научни инфраструктурни проекта и редица социални и обществено полезни проекти и организации, франчайз и мултилевъл маркетинг.

От 2015 подкрепям Варненската старт-ъп общност с опит, контакти и съм фен на социално отговорни бизнеси и проекти, така се озовах в отбора на Български предприемачески център, като ментор и пораствам нови предприемачи.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Интересите ми се разпростират в хранително-вкусовата промишленост и услуги, интернет и образователни услуги, съвременни технологични и софтуерни решения, социални услуги и социлно/недотам социално предприемачество. Истината е, че мога да ви организирам от приготвянето на хот дог до построяване на кораб или сграда.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Живота ми се е стекъл така, че аз съм по реализацията и задвижването на нещата. Не мога да определя коя е най-добрата ми идея. Всичко, в чието създаване съм участвал, е ценно за мен и всеки избор, процес, дефинирана цел, задача, проект е част от мен. Най-комфортно се чуствам, като работя с екип, въвлечен в дадена кауза.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Запазил съм детското любопитство да разглобявам и изследвам нещата, понякога успявам и да ги сглобя отново. Истински щастлив съм, когато видя резултати от упорит труд. Тръпката да се справиш с поредното предизвикателство е онова, което ме е движило 25 години в бизнеса.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Моята формула е следната: Знаеш, Можеш, Действаш, Пазиш.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Да държат на себе си и да следват неуморно и упорито сърцето си.

Защо тази програма е важна?

На 15 години моите първи ментори проведоха две годишно обучение в моето средно училище и ни запознаха с понятията на правото, счетоводството, маркетинга, мениджмънта и много други аспекти на предприемачеството. И до ден днешен заявявам, че страстта ми към предприемачеството се роди именно в подобно обучение за предприемачи.