Виолета Керемидчиева – Пловдив

Виолета е експерт в сферата на рекламата и комуникациите. През последните 5 години е независим консултант. Помогнала е на редица бизнеси да се утвърдят своето он- и офлайн присъствие. Работи активно върху идеята, имиджа и посланията, които да достигат до точния таргет.
Идентифицира се с еко-каузи – промяната на климата, възобновяемите енергийни източници, енергийните ефективност и трансформация.

Ментор в Пловдив.

 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Хората и природата, бъдещето ни заедно на Земята.

Израснала с принципите за опазване на природата, доброволствам от тийнейджърка и за мен е невъзможно да разглеждам икономическото развитие изключено от темата за човешките и екологични права. За мен те винаги са били основен пътеводител в живота ми.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Да стигнат до точните хора.

С всяко едно действие се опитваме да постигнем това, независимо дали търсим инвеститори, екип или клиенти.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да имат смелостта да следват на интуицията си.

Да знаят кога да упорстват и кога – да се откажат. Ако не се чувстват добре на едно място, може би наистина не е за тях и няма нищо лошо да опитат нещо ново.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Въпреки че всеки се упражнява да дава съвети за българското образование, аз нямам самочувствието, че съм с нужните компетенции, за да го направя по-добро.

Училището не е всичко и не можем да очакваме всичко от него. Затова харесах веднага Тийноватор – защото е извън тази рамка и е за млади хора, които търсят и развиват собствените си интереси и способности.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Следя програмата от самото начало, но след няколко сложни години си казах, че искам да благодаря на хората, които са ме учили по пътя, като аз самата стана ментор.

И, също така, много исках да има клуб в Пловдив!